Ga van grote doelen naar kleine stapjes

Stel jij wel eens grote doelen op voor jezelf, maar vind jij het lastig om deze doelen te bereiken? Komt dit doordat jij na het behalen van enkele tussenstappen weer terugvalt in jouw oude patroon? Bij het behalen van grote doelen is het belangrijk om hierbij kleine stapjes te zetten. Dit resulteert uiteindelijk in grote resultaten. Maar hoe ga je van grote doelen naar kleine stapjes? In deze blog bespreken wij de stappen die je kunt doorlopen!

Wat wil je bereiken?

Grote doelen heb je nodig om jouw toekomst vorm te geven. Het is alleen wel belangrijk om tijdens de uitvoering kleine stapjes te zetten. Het opstellen van een of meerdere doelen zorgt ervoor dat jij richtlijnen hebt, zodat je weet in welke richting je jezelf moet bewegen. Door een plan op te stellen, bespaar je tijd, kom je niet zo snel voor verrassingen te staan en is de kans groter dat je het uiteindelijke doel behaalt.

Wat kun je zelf?

Nadat je voor jezelf hebt bepaald wat je wilt bereiken in het leven, is het tijd om na te denken wat je zelf kunt en waarbij je hulp nodig hebt van anderen. Hierbij kan je het beste denken aan de kleinere doelen, die uiteindelijk leiden tot het grote doel. Blijf altijd in beweging, ondanks dat je er misschien niet elke dag het maximale uit kan halen.

Wie kan jou helpen?

Zijn er kleine doelen die je niet zelf kan behalen? Vraag jezelf dan af wie jou hierbij kan helpen. Zoek hierbij hulp in jouw directe omgeving. Ook kan het fijn zijn om zo nu en dan feedback of advies te krijgen, als je bijvoorbeeld met tegenslagen te maken krijgt.

Wat is er nu nodig?

Om het grote doel te kunnen bereiken, is het belangrijk om een plan op te stellen. Aan de hand van dit plan kan je bepalen wat je nu nodig hebt om stappen te kunnen zetten. Houd bij deze stappen altijd het einddoel in jouw achterhoofd. Om overtuigend alle stappen te kunnen zetten, is het van belang dat jij er 100% vertrouwen in hebt.

Wat is er straks nodig?

Ook kan jij aan de hand van het opgestelde plan bepalen wat er straks nodig is. Het kan zijn dat je tijdens het proces op weerstand stuit. Zie dit niet meteen als een onoverkomelijk probleem, maar probeer een oplossing te zoeken. Persoonlijke groei is nodig om door middel van kleine stapjes grote doelen te behalen.