Wat is het verschil tussen jeugdhulp en jeugdzorg?

Jeugdhulp en jeugdzorg. De kans is groot dat je al eens eerder van beide termen hebt gehoord. Ondanks dat jeugdhulp en jeugdzorg erg op elkaar lijken, zijn er toch wat verschillen. Maar wat zijn precies de verschillen tussen jeugdhulp en jeugdzorg? Wij vertellen je hier meer over!

Wat is jeugdhulp?

Om erachter te komen wat de verschillen zijn tussen beide termen, moeten deze eerst goed uitgelegd te worden. Wat is jeugdhulp? Je kunt jeugdhulp zien als een manier van begeleiden die wordt aangeboden voor jongeren met bepaalde problemen. Je kunt terecht bij jeugdhulporganisaties voor hulp bij opvoeding, jeugdproblematiek en gedragsproblemen. Deze jeugdhulporganisaties hebben een toekomstcoach voor kwetsbare jongeren in dienst, waardoor problemen op een zeer professionele manier aangepakt kunnen worden.

 

Wat is jeugdzorg?

En dan de tweede term: jeugdzorg. Maar wat is jeugdzorg precies? Jeugdzorg kun je zien als het grote geheel waarbij alles samenkomt. Jeugdzorg omvat namelijk jeugdhulp-, bescherming- en reclassering. Het grootste verschil tussen jeugdhulp en jeugdzorg is dan ook dat jeugdhulp te maken heeft met het verplaatsen van de zorg naar gemeenten. Jeugdsupport is ook vandaag de dag nog ontzettend belangrijk en dat zal altijd zo blijven.

 

Jeugdhulporganisatie Samen Sterk

Samen Sterk wilt iets betekenen voor jongeren die door omstandigheden in een kwetsbare positie zijn terechtgekomen. Wij bieden jeugdigen professionele hulp en ondersteuning op maat als het om wat voor reden dan ook thuis, op school of elders even niet meer gaat. Wij geven de jongeren inzicht in hun problematiek en bieden ze handvatten om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen. Wil je meer informatie over onze jeugdsupport? Neem gerust contact met ons op!