Loop jij als jongvolwassene even vast?  

Heb je het gevoel dat je vastloopt? Dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Dat je even niet zo goed meer weet welke keuze je nu moet maken? Ook jij als jongvolwassene kan wel eens vastlopen. Een vervelend gevoel, maar gelukkig zijn hier oplossingen voor. Van jongeren begeleiden tot bepaalde dingen in je leven veranderen, er zijn heel wat tips van jongerencoaches die werken. Ben je benieuwd? Lees dan zeker even verder.

 

Het is tijd voor verandering

Wanneer je het gevoel hebt dat je vastloopt, is de kans groot dat het tijd is voor verandering. Probeer dan ook bij jezelf na te gaan waarom je denkt dat je nu vastloopt. Heeft dat te maken met vrienden of familie? Of denk je dat het met studie of werk te maken heeft? Jongvolwassenen gaan door heel wat fases heen, waardoor het soms lastig kan zijn om te bepalen waarom je op dit moment vastloopt. De oplossing? Jongerencoaches. Zij weten als geen ander hoe ze hiermee moeten omgaan en kunnen je helpen om weer wat realistische doelen te stellen.

 

Durf jezelf open te stellen

Het kan dan ook geen kwaad om jezelf open te stellen naar bijvoorbeeld een jongerencoach. Deze mensen zijn gespecialiseerd in begeleiding jongvolwassenen, waardoor je jouw hart kunt luchten en tegelijkertijd gaat werken aan bepaalde punten. Een jongerencoach is niet alleen jouw begeleider, maar kan je ook zien als een steun en toeverlaat. Hoe fijn is dat?

 

Probeer positief te denken

Als je iets wilt voorkomen wanneer je vastloopt als jongvolwassene, is het dat je negatief gaat denken. Het is meer dan normaal om zo nu en dan negatief te denken over bepaalde dingen, maar zorg ervoor dat dit niet de overhand neemt. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ook dit is een proces waar je verder in moet ontwikkelen.

 

Begeleiding jongvolwassenen bij Samen Sterk

Samen Sterk wilt iets betekenen voor jongeren die door omstandigheden in een kwetsbare positie zijn terechtgekomen. Wij bieden jeugdigen professionele hulp en ondersteuning op maat als het om wat voor reden dan ook thuis, op school of elders even niet meer gaat. Wij geven de jongeren inzicht in hun problematiek en bieden ze handvatten om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen. Wil je meer informatie over onze zorg en begeleiding van kwetsbare jongeren? Neem gerust contact met ons op!