De best passende zorg voor kwetsbare jongeren

Zorg voor kwetsbare jongeren. Een onderwerp waar steeds vaker over gesproken wordt en dat is niet geheel zonder reden. Er zijn namelijk steeds meer kwetsbare jongeren die psychische klachten ervaren. Maar wat is de best passende zorg voor kwetsbare jongeren? Wij vertellen je hier alles over.

 

Wat is een kwetsbare jongere?

Kwetsbare jongeren zijn mensen tussen de 16 en 24 jaar die psychische klachten ervaren en hierdoor erg kwetsbaar zijn. Veel voorkomende psychische klachten zijn angst en depressieve gevoelens, maar dat is niet het enige. Je kunt ook een kwetsbare jongere zijn als je bijvoorbeeld samenwoont met huisgenoten of familieleden die psychische klachten ervaren. Jongeren in kwetsbare positie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt, maar toch is er nog altijd weinig begrip en oprechte aandacht voor. Hoe kan dit toch?

 

Maak de situatie bespreekbaar

Veel mensen weten niet hoe zij om moeten gaan met jongeren in kwetsbare positie. Dit geldt niet alleen voor buitenstaanders, ook voor de jongeren zelf. Want hoe kun je het beste omgaan met zo’n situatie? Veel jongeren sluiten zichzelf af van de buitenwereld. Zij praten er met niemand over. Soms omdat ze mensen niet tot last willen zijn, maar vaak ook omdat jongeren niet weten hoe ze met deze situatie om moeten gaan. Door de situatie bespreekbaar te maken, voelen jongeren in kwetsbare situatie zich gehoord. Iets wat ontzettend belangrijk is. 

 

Gespecialiseerde zorg voor kwetsbare jongeren

Samen Sterk wilt iets betekenen voor jongeren die door omstandigheden in een kwetsbare positie zijn terechtgekomen. Wij bieden zorg voor kwetsbare jongeren op maat als het om wat voor reden dan ook thuis, op school of elders even niet meer gaat. Wij geven de jongeren inzicht in hun problematiek en bieden ze handvatten om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen. Wil je meer informatie over onze ondersteuning jongvolwassenen? Neem gerust contact met ons op!