4 op de 10 jongeren zit in een kwetsbare situatie

Jongeren tussen de 16 en 24 jaar ervaren steeds vaker psychische klachten zoals angst en depressie. Zij bevinden zich dus in een kwetsbare situatie, maar is hier wel voldoende aandacht voor? Jeugdorganisatie Samen Sterk is gespecialiseerd in kwetsbare jongeren bereiken en vertelt je in deze blog alles over de kwetsbare situatie waarin zij zich bevinden.

 

Emotionele problemen: angst en depressieve gevoelens

 

Wij begrijpen als geen ander dat je jezelf nu misschien afvraagt wat een kwetsbare situatie precies inhoudt. Kwetsbare jongeren ervaren meer emotionele proberen, zoals angst en depressieve gevoelens. Dit hoeft een persoon zelf niet altijd te ervaren, maar dit kan bijvoorbeeld ook het geval zijn als je met kwetsbare huisgenoten samenwoont. Je wordt op deze manier ontzettend vaak geconfronteerd met de gevolgen van de emotionele problemen. Maar is er genoeg aandacht voor kwetsbare jongeren?

 

Meer aandacht voor kwetsbare jongeren

 

Naast de emotionele problemen, missen kwetsbare jongeren ook vaker belangrijke mijlpalen. En hiermee bedoelen wij de mijlpalen die kenmerkend zijn voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar. Denk hierbij aan belangrijke beslissingen nemen, met geld leren omgaan, een (bij)baan zoeken en omgaan met intimiteit. Het is dan ook belangrijk dat er meer aandacht wordt besteed aan kwetsbare jongeren, zodat ook zij met bovenstaande mijlpalen leren omgaan. Het is namelijk een natuurlijke reactie om jezelf af te sluiten voor de wereld wanneer je in een kwetsbare situatie zit. Toch hebben juist kwetsbare jongeren hulp nodig.

 

Ondersteuning voor jongvolwassenen bij Samen Sterk

 

Samen Sterk wilt iets betekenen voor jongeren die door omstandigheden in een kwetsbare positie zijn terechtgekomen. Wij bieden jeugdigen professionele hulp en ondersteuning op maat als het om wat voor reden dan ook thuis, op school of elders even niet meer gaat. Wij geven de jongeren inzicht in hun problematiek en bieden ze handvatten om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen. Wil je meer informatie over onze ondersteuning jongvolwassenen? Neem gerust contact met ons op!