Samen Sterk - Veelgestelde vragen jongeren

Veel gestelde vragen

Loop jij tegen een probleem aan? Of ken je een jongere die tegen problemen aanloopt? Bekijk hieronder onze meest gestelde vragen. Wellicht staat jouw vraag er tussen. Aarzel nooit om contact met ons op te nemen. 

FAQ

Bij Samen Sterk kun je terecht voor professionele hulp en ondersteuning op maat waarbij een betere toekomst voor het hele gezin centraal staat. Onze ambulante medewerkers geven kinderen en jongeren inzicht in hun problematiek en bieden ze handvatten om zelfstandig verder te kunnen.

Wanneer je geen raad meer weet met het gedrag jouw kind, is het verstandig om hiervoor professionele hulp in te schakelen. Samen Sterk kijkt samen met zowel kind als ouder/verzorger naar de achterliggende redenen van bepaald gedrag, waarnaar er een persoonlijk plan opgesteld wordt.

Psychische problemen kun je onderverdelen in drie categorieën: emoties, gedrag en denken. Denk hierbij aan angst of somberheid, agressief of onrustig gedrag of last hebben van dwanggedachten.

Wanneer jongeren niet in aanmerking komen voor een Wlz-indicatie, kunnen zij terecht bij hun gemeente (Jeugdwet) en/of zorgverzekeraar (Zvw) voor onder andere begeleidende verzorging, dagbesteding, geneeskundige verzorging, verpleging en behandeling vanwege psychiatrische problemen.

Een jongere komt in aanmerking voor Wlz-zorg wanneer hij of zij een verstandelijke beperking, lichamelijke ziekte of (zintuigelijke) beperking heeft. Daarnaast is er een diagnose van een arts of gz-psycholoog aanwezig.

 

Iedere situatie is uniek, twijfel nooit om contact op te nemen.

Onze life coaches bieden ze professionele hulp en persoonlijke ondersteuning, als het om wat voor reden dan ook thuis, op school of elders even niet meer gaat.