Opvoedproblemen kind luistert niet

Kinderen zijn continu in ontwikkeling en proberen graag dingen uit. Het is ook heel normaal als ze zo nu en dan niet luisteren. Echter kan het zijn dat het te vaak voorkomt waardoor het een probleem wordt. Als je zelf niet weet hoe je ermee om moet gaan kan ondersteuning voor kinder- of jongerenproblemen uitkomst bieden. Samen Sterk biedt zorg en begeleiding op maat die volledig aansluit op de problemen die je kunt ervaren wanneer jouw kind niet luistert. Onze ambulante medewerkers gaan je hierbij helpen middels ondersteuning jongerenproblemen!

Kind luistert niet: waar komt dit gedrag vandaan?

Doordat kinderen in ontwikkeling zijn verandert er een hoop, waaronder hun gedrag en gevoelens. Dit kan als gevolg hebben dat kinderen minder goed luisteren en jouw grenzen gaan verkennen. Vaak heeft slecht luisteren wel een oorzaak. Zo is de reactie van de ouders erg belangrijk. Wanneer zij niet goed reageren luistert een kind vaak slecht. Daarnaast is het aan te raden om altijd duidelijk te zijn over wat er van het kind verwacht wordt om te voorkomen dat hij of zij niet luistert.

De gevolgen van ongehoorzaamheid

Als jouw kind regelmatig niet luistert, kan dit irritaties of ruzie veroorzaken binnen het gezin. Het is vervelend als iets kleins uiteindelijk verandert in een groot conflict. Ook jongeren zijn volop in ontwikkeling waardoor ze vaker geneigd zijn om niet te luisteren. De oorzaken en gevolgen kunnen bij jongeren hetzelfde zijn als bij kinderen. Probeer de gevolgen te voorkomen door bij Samen Sterk ondersteuning kinderproblemen te vragen op het moment dat jij er zelf niet uitkomt.

Van probleem naar een passende oplossing

De ambulante medewerkers van Samen Sterk helpen ouders en verzorgers bij uitdagingen op het gebied van opvoeden middels tips kinderproblemen. Wij kijken niet alleen naar het gevolg van het probleem, maar ook naar de oorzaak. Waar komt bepaald gedrag vandaan? Op deze manier kunnen ouders en verzorgers dit gedrag in het vervolg op tijd herkennen en hier iets mee doen. Vervolgens kijkt onze ambulante medewerker samen met jou naar een passende oplossing, waarbij een betere toekomst voor het hele gezin centraal staat.

Ondersteuning bij opvoeden bij Samen Sterk

Samen Sterk wilt iets betekenen voor kinderen en jongeren, die door omstandigheden in een kwetsbare positie zijn terechtgekomen. Wij bieden kinderen professionele hulp en ondersteuning op maat als het om wat voor reden dan ook even niet meer gaat. De ambulante medewerkers van Samen Sterk geven de kinderen en jongeren inzicht in hun problematiek en bieden ze handvatten om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen. Wil je meer weten over tips jongerenproblemen? Neem gerust contact met ons op!

Ontwikkeling van kinderen stimuleren bij Samen Sterk

Samen Sterk wilt iets betekenen voor kinderen en jongeren, die door omstandigheden in een kwetsbare positie zijn terechtgekomen. Wij bieden jeugdigen professionele hulp en ondersteuning op maat als het om wat voor reden dan ook even niet meer gaat. De ambulante medewerkers van Samen Sterk geven de kinderen en jongeren inzicht in hun problematiek en bieden ze handvatten om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen. Wil je meer informatie over de ontwikkeling van kinderen of gedragsproblemen bij jongere kinderen? Neem gerust contact met ons op!

Neem direct
contact op

Vul je informatie in om contact op te nemen