Ontwikkeling &
gedragsproblemen

Merk je dat jouw kind de laatste tijd extreem druk, angstig of driftig is en maak jij je hierdoor zorgen over de cognitieve ontwikkeling? Opvallend gedrag bij jonge kinderen kan diverse oorzaken hebben, wat kan leiden tot onzekere situaties. Samen Sterk biedt zorg en begeleiding op maat die volledig aansluit op de ontwikkeling van kinderen. Onze ambulante medewerkersgaan je hierbij helpen!

Ontwikkeling & gedragsproblemen bij jonge kinderen

Het kan voorkomen dat kinderen en jongeren dagen hebben dat ze rustiger zijn dan andere dagen of dat zij juist drukker zijn dan normaal. Dit hoeft dan ook niet direct iets te zijn waar jij je zorgen over hoeft te maken. Wel kan het zijn dat jouw kind regelmatig heel druk is, geen contact wilt leggen met leeftijdsgenoten of bang is voor de reactie van anderen. Dit kan wijzen op een gedragsstoornis, wat kan voortkomen uit gebeurtenissen waar het kind in het verleden mee te maken heeft gehad. Opvallend gedrag bij jonge kinderen kan dan ook verschillende oorzaken hebben.

Adolescentie

De overgang van jeugd naar volledige volwassenheid kan lastig zijn door alle veranderingen die een kind doormaakt. Hierdoor kan de ontwikkeling van kinderen in sommige gevallen achteruit gaan.

Sociale fobie

Wanneer iemand bang is voor de reactie, kritiek of mening van anderen, kan er sprake zijn van een sociale-angststoornis.Dit kan resulteren in paniekaanvallen, hartkloppingen en benauwdheid.

Van probleem naar een passende oplossing

De ambulante medewerkers van Samen Sterk helpen zowel de ouder/verzorger als het kind bij de uitdagingen op het gebied van ontwikkeling & gedragsproblemen bij jonge kinderen. Wij kijken bij kinderen ontwikkeling niet alleen naar het gevolg van het probleem, maar ook naar de oorzaak. Waar komt bepaald gedrag vandaan? Op deze manier kunnen ouders/verzorgers dit gedrag in het vervolg op tijd herkennen en hier iets mee doen. Vervolgens kijkt onze ambulante medewerker samen met jou naar een passende oplossing, waarbij een betere toekomst voor zowel het kind als het hele gezin centraal staat. Wij staan voor de allerbeste begeleiding om de cognitieve ontwikkeling kinderen te stimuleren of meer inzicht te geven in opvallend gedrag bij jonge kinderen.

Ontwikkeling van kinderen stimuleren bij Samen Sterk

Samen Sterk wilt iets betekenen voor kinderen en jongeren, die door omstandigheden in een kwetsbare positie zijn terechtgekomen. Wij bieden jeugdigen professionele hulp en ondersteuning op maat als het om wat voor reden dan ook even niet meer gaat. De ambulante medewerkers van Samen Sterk geven de kinderen en jongeren inzicht in hun problematiek en bieden ze handvatten om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen. Wil je meer informatie over de ontwikkeling van kinderen of gedragsproblemen bij jongere kinderen? Neem gerust contact met ons op!

Neem direct
contact op

Vul je informatie in om contact op te nemen