Opvoedproblemen als tienermoeder

Als je op jonge leeftijd moeder wordt, kan dit een hoop teweeg brengen. Misschien ben je erg onzeker over het moederschap en heb je veel twijfels. Ook kan het zijn dat je bang bent voor de reacties van anderen. Vaak gaan tienermoeders nog naar school en wonen ze bij hun eigen ouders. Daarnaast kan het financieel gezien lastig worden om voor een baby te zorgen gezien de hoge kosten. Samen Sterk biedt zorg en begeleiding op maat die volledig aansluit op de opvoedproblemen die je als tienermoeder kunt ervaren. Onze ambulante medewerkers gaan je hierbij helpen!

Opvoedproblemen als tienermoeder: wat houdt het in?

Er zijn veel verschillende problemen waar je tegenaan kunt lopen als tienermoeder. Je komt in een hele andere levensfase terecht. Terwijl veel van je vrienden nog veel kunnen ondernemen samen, zit jij veel thuis. Dit kan lastig zijn. Zeker als je er alleen voor staat. Daarnaast kan je ook financiële problemen hebben, waardoor het lastig kan zijn om rond te komen. Wanneer je nog naar school gaat of studeert, is de kans namelijk groot dat je weinig tot geen inkomen hebt.

De gevolgen

Het kan lastig zijn om als tienermoeder je weg te vinden in het leven. Daarom kan het fijn zijn om ondersteuning bij opvoeden te krijgen. Gezien de mogelijke gevolgen van een tienerzwangerschap is het verstandig om tijdig hulp te zoeken. Je wilt namelijk voorkomen dat je door het moederschap geldproblemen krijgt of zonder studie en baan komt te zitten. Daarnaast loop je risico op psychische problemen, wat ook weer invloed kan hebben op jouw baby.

Van probleem naar een passende oplossing

De ambulante medewerkers van Samen Sterk helpen tienermoeders bij uitdagingen op het gebied van opvoeden. Wij kijken niet alleen naar het gevolg van het probleem, maar ook naar de oorzaak. Waar komt bepaald gedrag vandaan? Op deze manier kunnen tienermoeders dit gedrag in het vervolg op tijd herkennen en hier iets mee doen. Vervolgens kijkt onze ambulante medewerker samen met jou naar een passende oplossing, waarbij een betere toekomst voor zowel jou als jouw baby centraal staat.  

Ondersteuning bij opvoeden bij Samen Sterk

Samen Sterk wilt iets betekenen voor kinderen en jongeren, die door omstandigheden in een kwetsbare positie zijn terechtgekomen. Wij bieden tienermoeders professionele hulp en ondersteuning op maat als het om wat voor reden dan ook even niet meer gaat. De ambulante medewerkers van Samen Sterk geven de kinderen en jongeren inzicht in hun problematiek en bieden ze handvatten om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen. Wil je meer weten over onze hulpverlening kinderen? Neem gerust contact met ons op!

Neem direct
contact op

Vul je informatie in om contact op te nemen