Opvoeding & ouderschap

Is er de laatste tijd veel ruzie in gezin, waardoor er gezinsproblemen zijn ontstaan die je zelf niet kunt oplossen? Dit kan diverse oorzaken hebben, wat kan leiden tot onzekere situaties. Samen Sterk biedt zorg en begeleiding op maat die volledig aansluit op de hulp bij opvoeding, waardoor gezinsproblemen opgelost kunnen worden. Onze ambulante medewerkers gaan je hierbij helpen!

Hulp bij opvoeding van jonge en oudere kinderen

Een kind opvoeden is een mooie, maar geen eenvoudige taak. Het is meer dan normaal dat je soms ergens tegen aanloopt. Iedere ouder of verzorger heeft hiermee te maken (gehad). Er zijn goede dagen, maar ook dagen waar je door de bomen het bos niet meer ziet. Gebeurt dit op regelmatige basis en in de thuissituatie steeds meer aan het verslechteren? Dit kan verschillende oorzaken hebben, waardoor iedere situatie een andere aanpak nodig heeft.

Opvoedproblemen in het gezin

Problemen die je als ouder ervaart, worden opvoedproblemen genoemd en kunnen ontstaan als een kind langdurig ongewenst gedrag vertoont. Driftbuien, angstig, agressief of druk gedrag zijn bekende voorbeelden. 

Opvoedproblemen door ruzie thuis

Van een hoog oplopende discussie tot onderling ruzie maken, veel of altijd ruzie thuis kan verschillende oorzaken hebben. Wel is het essentieel om ruzie thuis op te lossen, zodat de gevolgen beperkt kunnen worden.

Opvoedproblemen als tienermoeder

Als je op jonge leeftijd moeder bent geworden, kan je wereld flink op zijn kop staan. Zo kan het zijn dat je veel vragen of twijfels hebt over de opvoeding van jouw kind, waar je zelf geen antwoord op kunt geven.

Opvoedproblemen door niet-luisterend kind

Slecht of niet (willen) luisteren is één van de bekendste opvoedproblemen onder kinderen. Als ouder kun je hier dan ook tegenaan lopen, omdat het soms lastig kan zijn hoe je hier het beste op kunt anticiperen.

Opvoedproblemen door sociale fobie

Wanneer een kind bang is voor de reactie, kritiek of mening van anderen, kan er sprake zijn van een sociale-angststoornis. Zeker als je niet goed weet hoe je hiermee moet omgaan, kan dit jou als ouder belemmeren in de opvoeding.

Van probleem naar een passende oplossing

De ambulante medewerkers van Samen Sterk helpen zowel de ouder/verzorger als het kind bij de uitdagingen op het gebied van opvoeding & ouderschap. Wij kijken bij gezinsproblemen niet alleen naar het gevolg van het probleem, maar ook naar de oorzaak. Waar komt bepaald gedrag vandaan? Op deze manier kunnen ouders/verzorgers dit gedrag in het vervolg op tijd herkennen en hier iets mee doen. Vervolgens kijkt onze ambulante medewerker samen met jou naar een passende oplossing, waarbij een betere toekomst voor zowel het kind als het hele gezin centraal staat. Wij staan voor de allerbeste begeleiding om het verbeteren van de thuissituatie te stimuleren of meer inzicht te geven in hulp bij opvoeden.

Goede thuissituatie creëren bij Samen Sterk

Samen Sterk wilt iets betekenen voor kinderen en hun ouders/verzorgers, die door omstandigheden in een kwetsbare positie zijn terechtgekomen. Wij bieden professionele hulp en ondersteuning op maat als het om wat voor reden dan ook thuis even niet meer gaat. De ambulante medewerkers van Samen Sterk geven inzicht in de problematiek van de thuissituatie en bieden ze handvatten om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen. Wil je meer informatie over hulp opvoeding of manieren om de huidige thuissituatie te verbeteren? Neem gerust contact met ons op!

Neem direct
contact op

Vul je informatie in om contact op te nemen