Agressie door huiselijk geweld

Wanneer er thuis huiselijk geweld heeft plaatsgevonden, is de kans groot dat een kind die hierbij betrokken is geraakt zelf ook problemen ontwikkelt. Het is dan ook van belang om tijdig hulp te zoeken om dit te voorkomen. Samen Sterk biedt zorg en begeleiding op maat voor agressie door huiselijk geweld. Onze ambulante medewerkers gaan je hierbij helpen middels gespecialiseerde hulp, zodat zowel de oorzaak als het gevolg van agressie door huiselijk geweld zichtbaar wordt.

Hulp bij huiselijk geweld #samensterk

Eén van de problemen die kinderen kunnen ervaren door huiselijk geweld is agressie. Bij agressief gedrag kan een kind verschillende gevoelens ervaren, waaronder boosheid, angst en verdriet. De negatieve gevoelens zorgen voor agressie, in fysieke of psychische vorm. Weet je zelf niet hoe je om moet gaan met de agressie van jouw kind of wil je dat jouw kind hiermee leert omgaan, zoek dan hulp bij agressie. Je leert hoe je het beste kunt omgaan met bepaalde gevoelens, zodat een kind zijn of haar woede op een veilige manier kan uiten.

De gevolgen van agressie door huiselijk geweld

Zowel kinderen die getuige zijn van huiselijk geweld als kinderen die zelf mishandeld worden, ervaren problemen in hun ontwikkeling. Zo voelen ze zich minder snel veilig en hebben ze weinig vertrouwen in zichzelf en anderen. Kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld groeien op in een onveilig situatie waar ze zelf ook gewond bij kunnen raken. Ken jij iemand die hier mee te maken heeft of zit je zelf in een soortgelijke situatie? Dan is hulp bij kindermishandeling of hulp bij huiselijk geweld de beste manier om de oorzaken en gevolgen tijdig in kaart te brengen.

Van probleem naar een passende oplossing

De ambulante medewerkers van Samen Sterk helpen kinderen, ouders en verzorgers middels hulp bij huiselijk geweld. Wij kijken niet alleen naar het gevolg van het probleem, maar ook naar de oorzaak. Waar komt bepaald gedrag vandaan? Op deze manier kunnen zowel ouder als kind bepaald gedrag in het vervolg op tijd herkennen en hier iets mee doen. Vervolgens kijkt onze ambulante medewerker samen met jou naar een passende oplossing, waarbij een betere toekomst voor het hele gezin centraal staat.

Oplossing voor agressie door huiselijk geweld bij Samen Sterk

Samen Sterk wilt iets betekenen voor kinderen en jongeren, die door omstandigheden in een kwetsbare positie zijn terechtgekomen. Wij bieden kinderen professionele hulp en ondersteuning op maat als het om wat voor reden dan ook even niet meer gaat. De ambulante medewerkers van Samen Sterk geven de kinderen en jongeren inzicht in hun problematiek en bieden ze handvatten om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen. Wil je meer weten over hulp bij huiselijk geweld kinderen? Neem gerust contact met ons op!

Veel gestelde vragen

  1. Wat valt er allemaal onder huiselijk geweld?

Huiselijk geweld is een breed begrip en enkele vormen hiervan zijn verbale en fysieke mishandeling, eergerelateerd geweld en kinder- en ouderenmishandeling.

 

  1. Welke vorm van huiselijke geweld komt het meeste voor?

Verbale agressie is de vorm van huiselijk geweld dat het meeste voorkomt. Hieronder verstaan we onder andere schreeuwen, uitschelden en discrimineren.

 

  1. Wat zijn de kenmerken van huiselijk geweld?

Er zijn meerdere kenmerken die kunnen duiden op huiselijk geweld, waaronder lichamelijk letsel, een ontwikkelingsachterstand en slechte verzorging.

Neem direct
contact op

Vul je informatie in om contact op te nemen